Saver

Stratejik teknolojilerin lideri Ermaksan, dijital devrime de öncülük edecek

Stratejik teknolojilerin lideri Ermaksan, dijital devrime de öncülük edecek

21. yüzyılın bakış açısı ile teknoloji geliştirme yolculuğuna son sürat devam eden Ermaksan; yüksek Ar-Ge kabiliyeti, uzun yıllara dayanan sektörel deneyimi ve yatırım gücüyle, Türkiye’den dünyaya teknoloji transfer etmeye devam ediyor.

‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla, Endüstri 4.0’a uygun akıllı ve ileri teknoloji çözümler geliştiren Ermaksan, Opto Elektronik Ar-Ge Merkezi’nin katkılarıyla geliştirdiği ve dünyada sayılı ülkede üretilebilen yarıiletken, elektronik sistemler, lazer rezonatör, FBG sensörler, SLM metodu ile çalışan metal 3D yazıcı gibi teknolojiler sayesinde, ‘yeni üretim devriminde’ gözünü zirveye dikti.

Yerli ve milli olarak geliştirdiği ileri teknolojileri dünyanın dört bir yanına ihraç eden Ermaksan, bu alanda dışa bağımlılığı minimuma indirip küresel rekabette ülkemize büyük katma değer sağlarken; akıllı fabrikalar, robotlar, sensörler ve üç boyutlu yazıcılar gibi insanlığın geleceğini belirleyecek dijital devrimdeki teknolojik gelişmelere de liderlik ediyor.

Teknoloji harikası ürünler

Gömülü Sistemler, PC Tabanlı Yazılım, Optoelektronik, Fiber Lazer Grupları ve Yarıiletken Grupları, Ermaksan’ın yüksek teknoloji elektron grubu birimleri olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni nesil teknolojiyi hayata geçiren Ermaksan, kendi öz kaynaklarıyla ürettiği teknoloji harikası ürünleri, dünyanın dört bir yanına ‘Türk markası’ gururuyla ihraç ediyor.

Bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nden Yeni Zelanda’ya kadar, 110’dan fazla ülkeye ürünleri ulaşan ve başarılarla dolu yarım asrı geride şirket; halihazırda ürettiği ürünlerin yüzde 85’ini küresel piyasalara, yüzde 15’ini ise yurtiçi piyasasına sunuyor.

3D eklemeli imalat teknolojisi pek çok sektöre katkı sağlıyor

Ermaksan’ın yüksek teknolojiye yatırım çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği ve dünyada sayılı ülkede üretilebilen ileri teknolojili 3D eklemeli imalat makinesi; savunma, havacılık, uydu, medikal, dental, kalıpçılık, otomotiv, kuyumculuk, kişiselleştirilmiş üretim vb. birçok sektörde uygulama imkânı sunuyor.

Ermaksan’ın tamamen kendi öz kaynaklarıyla ürettiği Türkiye’nin ilk 3D yazıcısı sayesinde ülkemiz, dünya teknoloji liginde söz sahibi ülkelerden biri haline gelmiş oldu.

Dünya genelinde, makine üretiminin ham maddesi olan ve ambargonun söz konusu olduğu titanyum tozlarını da tamamen kendi öz kaynaklarıyla yerli ve milli olarak üretme başarısı gösteren Ermaksan, ürün geliştirme ve yazılım teknolojilerinde ülkemize ciddi katma değer sağlamayı sürdürüyor. Şirket ayrıca, titanyumdan sonra nikel alaşım tozları, krom kobalt, paslanmaz çelik tozu gibi diğer metallerin tozlarını da üretmeyi hedefliyor.

FBG sensör pek çok teknolojinin anahtarı

Ermaksan’ın yüksek teknolojiye yatırım çalışmaları kapsamında yakın zamanda devreye aldığı FBG sensörleri de (Fiber Bragg Grating) pek çok alanda kullanım alanına sahip olup, dünyada sayılı firma tarafından üretilebiliyor.

Enerji, yapı, ulaştırma, denizcilik, havacılık, uzay, güvenlik, medikal, sismoloji gibi pek çok alanda sıcaklık, basınç, titreşim, kuvvet, gerinim gibi çeşitli ölçümlerin yapılmasına olanak sağlayan bu teknoloji ile çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal parametreleri ölçmek mümkün oluyor.

Teknoloji ve insan kaynağına yatırımlar sürüyor

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde, 100.000 m2’lik modern ve yüksek teknoloji imkânlarıyla donatılmış üretim tesisleri bulunan şirket, bugün itibariyle 1000 kişiyi istihdam ederken, şirketin ABD ve bölge pazarına doğrudan ulaşma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren ERMAKUSA ve Almanya’da faaliyetlerini sürdüren Ermak Deutschland GmbH isimli lokasyonları da bulunuyor.

Ermaksan’ın ayrıca, 6 bin metrekarelik alanda kurulu ve 120 kişinin istihdam edildiği Optoelektronik Ar-Ge Merkezi de bulunuyor.

Dijital çağa uygun, akıllı ve birbiriyle konuşabilen makineler üretmeye devam eden Ermaksan, sektörde Endüstri 4.0'ın öncülerinden biri olmayı hedefliyor.

Ermaksan’ın geliştirdiği ER 4.0 yazılımı ise kendi makinelerinin herhangi bir konumdan izlenerek, verimliliğinin takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Endüstri 4.0 kapsamında, Ermaksan mühendisleri tarafından geliştirilen ER 4.0 yazılımı sayesinde makine üzerindeki tüm bileşenler ortak bir ağ üzerinde toplanarak verilere kolayca erişilebiliyor.

Tüm amacımız ülkemize ve insanlığa değer katmak

Şirket olarak, özellikle teknoloji ve Ar-Ge alanında dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “Dünya artık teknoloji geliştirme odaklı bir yola girdi. Buradaki pastadan ülke olarak pay almak için teknolojiye mutlak suretle yatırımları artırmamız gerekiyor. Hayata geçirdiğimiz tüm bu teknolojiler, kuşkusuz ülkemizi dünya teknoloji liginde çok önemli noktalara taşıyacaktır. Ermaksan sayesinde artık Türkiye, yüzde yüz yerli ve milli olarak bu teknolojileri kendi içinde üretebiliyor, dışa bağımlılıktan kurtuluyor. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Ancak teknoloji geliştirme süreklilik isteyen bir süreç olduğu için bizler üretmeye devam ediyoruz. Amacımız, ülkemize en yüksek düzeyde katma değer sağlayabilmek ve milli teknolojilerimizi dünyanın dört bir yanına ulaştırarak, insanlığa değer katmaktır” ifadelerine yer verdi.

Pandemide de durmuyor

Dünyayı etkisi altına alan pandemide de çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Özkayan, “Pandemi döneminde özellikle dijital altyapımızı güçlendirecek çalışmalara imza attık. Bu açıdan, yeni normale en hızlı şekilde uyum sağladığımızı söyleyebilirim. Uzun yıllara dayanan know-how birikimimizi, hızlı aksiyon alabilme ve teknoloji geliştirme yetkinliğimizle birleştirerek, dünya pazarlarında Ermaksan’ı daha iyi noktalara taşımak ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Ermaksan olarak, bilgiye ve teknolojiye yatırımlarımız hız kesmeyecek” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.