Saver

Siber suçlular perakende söktörünü hedef aldı

Siber Güvenlik 15.03.2022 - 09:49, Güncelleme: 15.03.2022 - 12:18 5317+ kez okundu.
 

Siber suçlular perakende söktörünü hedef aldı

2022 yılında yalnızca ABD’de 5,2 trilyon Amerikan doları ciro yapacağı öngörülen perakende sektörü, dünya genelinde siber suçlular tarafından en sık hedef alınan sektörlerden biri haline geldi.
  İSTANBUL (İGFA) - Pandemi nedeniyle  dijital yatırımların ve çevrim içi alışverişin artması, perakende sektörünü bilgisayar korsanları için daha ilgi çekici hale getirdi.  Siber güvenlik şirketi ESET perakende sektörüne yönelik hazırladığı sektör raporu ile yaşanan sorunları inceledi, alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu.  NELER TEHLİKE ALTINDA? COVID-19, perakende kuruluşlarının arka ofislerden satış noktası (POS) cihazlarına dönüşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bu durum, yeni siber risklere maruz kalmalarına da yol açıyor. Toplu halde uzaktan çalışma dolayısıyla Microsoft Exchange ve Kaseya gibi araçlar, iletişim ve BT yönetimi için daha popüler hale geldi. Veri hırsızlığı ve dolandırıcılık açısından kitle halinde suistimal edilenler arasıda yer aldı. Kimlik avı hırsızlığından fidye yazılıma, ortadaki adam (man-in-the-middle) saldırılarından SIM takasına ve sahte mobil uygulamalara kadar pek çok şeyle karşılaşıldığına dikkati çekilen raporda,  çalıntı POS verisi kullanarak kolayca klonlanamayan EMV kartlarının yaygın biçimde kullanılması ve Apple Pay gibi yeni sistemler, daha fazla çevrim içi kötü amaçlı aktivite görülmesine de neden olduğuna vurgu yapıldı. Önerilerin de sunulduğu raporda; yöneticiler için sağlam ve eşsiz parolalara sahip, bu amaca yönelik hesaplar kullanılması başta olmak üzere, işletim sistemi ve uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi konusunda uyarıldı. Ayrıca hırsızlar için kullanışsız hale gelmesini sağlamak üzere saklanan müşteri verilerini de şifreleme ile korunmasını öneren bilişim uzmanları, sunucularda saygın bir güvenlik çözümünün yanı sıra internet uygulamaları için de güvenlik duvarı kullanılmasının düşünülmesinin tehditleri önlemek adına önemli olacağını kaydetti.  
2022 yılında yalnızca ABD’de 5,2 trilyon Amerikan doları ciro yapacağı öngörülen perakende sektörü, dünya genelinde siber suçlular tarafından en sık hedef alınan sektörlerden biri haline geldi.

 

İSTANBUL (İGFA) - Pandemi nedeniyle  dijital yatırımların ve çevrim içi alışverişin artması, perakende sektörünü bilgisayar korsanları için daha ilgi çekici hale getirdi. 

Siber güvenlik şirketi ESET perakende sektörüne yönelik hazırladığı sektör raporu ile yaşanan sorunları inceledi, alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu. 

NELER TEHLİKE ALTINDA?

COVID-19, perakende kuruluşlarının arka ofislerden satış noktası (POS) cihazlarına dönüşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bu durum, yeni siber risklere maruz kalmalarına da yol açıyor. Toplu halde uzaktan çalışma dolayısıyla Microsoft Exchange ve Kaseya gibi araçlar, iletişim ve BT yönetimi için daha popüler hale geldi. Veri hırsızlığı ve dolandırıcılık açısından kitle halinde suistimal edilenler arasıda yer aldı.

Kimlik avı hırsızlığından fidye yazılıma, ortadaki adam (man-in-the-middle) saldırılarından SIM takasına ve sahte mobil uygulamalara kadar pek çok şeyle karşılaşıldığına dikkati çekilen raporda,  çalıntı POS verisi kullanarak kolayca klonlanamayan EMV kartlarının yaygın biçimde kullanılması ve Apple Pay gibi yeni sistemler, daha fazla çevrim içi kötü amaçlı aktivite görülmesine de neden olduğuna vurgu yapıldı.

Önerilerin de sunulduğu raporda; yöneticiler için sağlam ve eşsiz parolalara sahip, bu amaca yönelik hesaplar kullanılması başta olmak üzere, işletim sistemi ve uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi konusunda uyarıldı. Ayrıca hırsızlar için kullanışsız hale gelmesini sağlamak üzere saklanan müşteri verilerini de şifreleme ile korunmasını öneren bilişim uzmanları, sunucularda saygın bir güvenlik çözümünün yanı sıra internet uygulamaları için de güvenlik duvarı kullanılmasının düşünülmesinin tehditleri önlemek adına önemli olacağını kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve highdefence.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.