REX MK II Avrupa'da başarılı bir sonuca imza attı

. Gösteri, Almanya’nın Trier kentinde gerçekleşti ve çeşitli NATO ülkelerinden askeri personel tarafından ilgi gördü.

Çok amaçlı REX MK II, çeşitli savaş aşamalarında piyade kara kuvvetlerini desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bunlar, askerlere mühimmat, kritik tıbbi ekipman, su ve yiyecek taşıyarak lojistik yardım sağlamayı ve yaralı personeli sedyeyle tahliye etmeyi içerir. REX MK II ayrıca elektro-optik sensörler ve radarı bir araya getiren bir durum farkındalığı sistemi aracılığıyla istihbarat toplayabilir.

FTS’nin temel amacı, FFG’nin yenilikçi araç sistemlerini ve IAI’nın alanında kanıtlanmış son teknoloji ürün çözümlerini robotik, otonom yetenekler, yapay zeka, dijitalleşme ve ağlar, radar, SIGINT, elektronik harp ve durumsal farkındalık gibi alanlarda ilerici bir şekilde birleştirmektir.

FTS içinde FFG ve IAI’nın birbirini tamamlayan temel yeteneklerini bir araya getirerek, her iki şirket de geleceğin savaş alanı için modern silahlı kuvvetlerin gereksinimlerini başarıyla karşılayacak bir konumdadır. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

IAI’nın Kara Bölümü Genel Müdürü Zvika Yarom, “Bu yıl dünya genelinden on sekiz takım, insansız sistemler için çözümlerini göstermek için yarıştı ve En İyi Bilimsel Çözüm ödülüne layık görüldüğümüz için gurur duyuyoruz. IAI ve FFG, gelişmiş kara ve hava ikmal ağlarını desteklemek için otonom kara robotik sistemlerinin üstün birleşik bilgisini bir araya getirdi. Kurulan FTS ortak girişi, IAI ve Alman savunma endüstrileri arasındaki işbirliğinin gücünü göstermektedir. Askerlerin hayatına yönelik tehdidi en aza indirirken sahadaki kara kuvvetlerini çeşitli görevlerde destekleme ihtiyacı, değerlerimizin tam merkezindedir.” dedi.